Vil du starte med motorsport?

Som vi tidligere har skrevet er begrepet motorsport en samlebetegnelse på all motorisert sportsvirksomhet. Det inkluderer alt fra motorsykkelsport til bil-, motorbåt- og motorflysport. Også sport som inkluderer snøscootere går inn under motorsykkelsport. Ønsker du å starte med motorsport burde du tenke over hvilken gren og hvor mye du vil satse.

Les deg opp

DagbladetFørst må du bestemme deg for hvilken type motorsport du ønsker å drive med, og på hvilket nivå du ønsker å satse. Er det kun for hobbyens skyld, eller ønsker du å konkurrere og satse?
Sett deg inn i hvilke grener som finnes innen motorsport og hva du tror kan passe for deg.
Flere aviser skriver ofte om motorsport, blant annet Dagbladet og NRK har temasider om dette. Men legg merke til at de ikke dekker all slags type motorsport, så søk gjerne videre på nettet for å finne ut hvilke muligheter som finnes.

Finn en klubb og få lisens

Du burde finne flere som driver med samme type motorsport i ditt nærmiljø. Ta kontakt med Norges Motorsportforbund, søk på Facebook og på nettet og hør med venner og bekjente om hvilke muligheter som finnes der du bor. Noen ganger kan man også ta kontakt med kommunen for å få informasjon.

Uansett må du ta et teorikurs for å få lisens til å drive med motorsport i Norge. Dette gjør du via Norges Motorsportforbund. Når du har tatt og bestått det teoretiske kurset må du gjennomføre praksis for å søke om lisens i den grenen du skal trene eller konkurrere i. Disse detaljene vil klubben din hjelpe deg med.

Utstyr og personlige egenskaper

Hvilket utstyr du trenger avhenger selvsagt av hvilken type motorsport du ønsker å drive med, så dette må du se på etterhvert. Men legg merke til at å drive aktivt med motorsport kan være dyrt om du eier eget utstyr. Snakk med klubben din om hva slags utstyr du trenger.

Alder er bare et tall, og motorsport passer for alle. Den viktigste personlige egenskapen er selvsagt at du liker fart og spenning!