Store sponsornavn i Motorsport

Motorsport er avhengige av sponsorer, og det er noen store navn som virkelig har satt sitt preg på sporten gjennom tidene. Det er på tide å bli litt bedre kjent med disse. Det er nemlig slik at uten disse navnene så ville ikke motorsport ha vært det samme.

De litt rare

Men før turen går til de store sponsornavnene, er det verdt å merke seg at flere og aktører har kommet på banen de siste årene. Det er populært å sponse motorsport da avkastningen kan være stor. De siste årene har faktisk aktører som det amerikanske militæret, Viagra og UPS kommet på banen og sponset motorsport.

Se veldig store

Så til de virkelige storewrc-rally-australia-2015-daniel-sordo-and-marc-marti-hyundai-i20-wrc-hyundai-motorsport navnene innen sponsing, historisk sett har disse vært navn innen alkohol og sigaretter. Et eksempel på dette er Ferrari Marlboro. Nå er det derimot slik at flere og flere land har påbud mot alkohol- og tobakkreklame, slik at dette ikke lenger er lov. For Ferrari har derfor Santander også blitt en viktig sponsor som gjør det mulig å drive en sport med enorme kostnader, som bare ser ut til å vokse med årene. Shell er også en stor sponser av motorsport, og mange andre bensinstasjonsnavn, er å finne på arrangementer verden rundt.

De lokale

For amatører får man ikke store navn som Shell, Marlboro eller Santander til å sponse seg. Men kanskje den lokale sparebanken er villig til å spytte i litt penger? Det er ofte slik at lokale sparebanker og annet næringsliv stiller seg veldig positiv til å hjelpe lokale idrettsmenn- og kvinner på veien til å bli stjerner. Denne typen for sponsing er veldig viktig for grasrota, og man hadde ikke hadde motorsport om det ikke var for de bedriftene som støttet opp under ungdom som jo kan kalles nåtidens talent, men fremtidens stjerner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *