Glem mytene om motorsport

Mange forbinder motorsporten med et jet-set liv, som domineres av dyre og raske biler. Mange tenker da også automatisk på nattklubber i Monte Carlo, og på spennende spill, som man også finner på Cabaret Club, så vel som i casinoene i Monte Carlo og Las Vegas. Mytene rundt motorsport florerer, og det er mye snakk om jet-set liv, raske penger og lettkledde damer, men motorsporten er så mye mer enn det, selv om også gull og glitter dominerer de årlige arrangementene i Dubai.

Idretten inneholder utallige variasjoner, alt fra hvilket underlag man kjører på til hvilken motor -størrelse, bane eller type bil man kjører. Under paraplyen motorsport følger også motorsykkel, lastebil, traktorer og masse annet. Den motorsporten man kjenner best til i Norge er rallycross og WRC rally. Grener som vanligvis ikke er forbundet med de store gevinstene og det glamorøse livet som man kan se fra verdens store arrangementer.

Motorsport for alle

motorsport_automotive_photography_01Formel-1 er kanskje mest velkjent som internasjonal disiplin, der kjøres det baneløp med de fantastiske formel- 1 bilene, med toppfart opp mot 350-400 km/t. Det er selvfølgelig farten som trekker tilskuerne, og som bidrar til den store spenningen under løpene. Rent teknisk er bilene noe av det mest imponerende som bilbransjen klarer å sette sammen, noe som samtidig også fører til at det er store penger i denne sportsgrenen. De internasjonale arrangementene har blitt en møteplass for russiske gangstere, arabiske diktatorer og næringslivstopper fra det frie vesten. Her omgås de i sus og brus. På de almene tribunene er det også god stemning, selv om det hele ikke er like luksuriøst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *